Istoric

Infiinţată în anul 1992, în Deva, Sava Exim este o companie care activează pe piaţa de import şi distribuţie de produse alimentare congelate si refrigerate.

În aceşti ani, compania noastră şi-a mobilizat competenţele şi energia pentru a oferi clienţilor săi o gamă cât mai completă de produse de calitate şi servicii profesioniste.

Eforturile angajatiilor societatii noastre s-au concentrat spre atingerea şi păstrarea unui înalt standard de calitate şi siguranţă pentru produsele noastre sau ale partenerilor noştri, cât şi spre asigurarea unui sistem de depozitare şi distribuţie coerent, care să ofere încredere şi predictibilitate clienţilor.

Activitatea companiei este structurată pe două mari domenii:
servicii logistica pentru produse congelate si refrigerate;
distributie de produse congelate si refrigerate.

Facilitatile si echipamentele noastre corespund standardelor Uniunii Europene de calitate si igiena, Sava Exim avand implementat sistemul de control HACCP.

Am realizat şi consolidat parteneriate cu companii similare din majoritatea ţărilor Uniunii Europene precum si cu marile companii care activeaza pe piata romaneasca.

Am dezvoltat capacităţi de depozitare, o flotă de distribuţie importantă şi o reţea de parteneriate locale astfel încât, prin produsele sub marcă proprie sau prin cele ale partenerilor nostri, colaboram cu peste 1200 de clienti cu magazine in 10 judete.

Avand o experienta vasta in domeniul depozitarii şi distributiei produselor congelate si refrigerate in Romania, Sava Exim poate onora cererile clientilor cu cele mai bune oferte de produse si cele mai competente servicii de logistica.

Logistica & distributie
Sava Exim furnizeaza o gama larga de produse in timp util si la un pret corect, asigurand servicii de logistica la inalte standarde de calitate.

Actualmente, Sava Exim operează intr-un depozit frigorific construit la standarde europene de tehnologie, igienico-sanitare şi de protecţie a mediului, care a fost dat in folosinta in anul 2008 si este situat in Deva, jud. Hunedoara, str 22 Decembrie nr 265, cu o capacitate de 2000 de tone. Tot la aceeasi adresa mai dispune de un depozit pentru produse alimentare si nealimentare cu o capacitate totala de 2500 de tone. Aceste depozite corespund conditiilor de lucru la standarde europene, au HACCP implementat, au conditii de depozitare adaptate atat produselor congelate cat si celor refrigerate, au servicii de logistica complete si monitorizare computerizata permanenta a temperaturii si umiditatii.

Depozitul frigorific desfasoara servicii logistice de depozitare si management al stocurilor, respectiv: incarcare, descarcare, sortare, picking, mixare si lotizare a marfurilor.

In cel de-al doilea depozit desfasoara servicii logistice de depozitare si management al stocurilor companii cunoscute cum sunt: DHL, Cargus, Philip-Morris, Augsburg, La Fantana, Simultan.

Investitii au fost deasemenea si in parcul auto care este alcatuit dintr-o flota performanta si moderna compusa din 20 autoutilitare specializate pentru transport de bunuri care necesita temperaturi de congelare sau refrigerare precum si 10 autoturisme pentru echipa de vanzare. Această flotă este deservită de şoferi experimentaţi şi disciplinaţi. Totodată, procedurile de lucru şi de gestiune, cat si standardele de calitate, de verificare şi supraveghere a transporturilor garantează cei mai mici timpi de tranzit şi de reacţie.

Portofoliu produse

Produsele distribuite de compania noastra includ produse importate si autohtone.
Depozitarea acestor produse se face specific fiecarei categorii de produs congelat sau refrigerat. Avand o experienta de 24 ani in distributie pe piata nationala Sava Exim pune o deosebita importanta pe cerintele si nevoile clientiilor si consumatorilor, cat si pe tendintele pietei interne si internationale. Din aceste motive oferta noastra de produse este variata, ea continand peste 300 de repere de produse congelate si refrigerate.
Oferta de produse a companiei noastre este:
carne si produse din carne de pasare;
carne si produse din carne de vita;
carne si produse din carne de porc;
peste si produse din peste;
produse lactate;
legume congelate;
inghetata Algida, Napoca si Bucovina.

Parteneri

Dupa 24 de ani de activitate Sava Exim este cunoscuta atat in tara cat si in strainatate. Avem relatii de incredere si respect cu toti furnizorii si clientii nostri. Ca urmare a acestor relatii de afaceri Sava Exim a reusit sa aduca pe piata romaneasca produse de cea mai inalta calitate si la cele mai bune preturi. In prezent colaboram cu peste 1200 de clienti.